19:30

Stene IF

Referat: Frövi IK - Stene IF

3p i premiären
Matchen hinner knappt börja innan första målchansen kommer och det är Frövi som skapade chansen efter ett lyft från Calle mot Runa som är inne i boxens högerkant men en gästande back räddar upp ett bra FIK-läge. Minuten senare lyfter Erik in bollen mot Johannes, som finns inne i boxen, och får ett nickläge men boll utanför. Stene skapar sin första farlighet i minut 5 då man gör en snabb omställning men som räddas upp av Jesper efter en fin glidtackling. FIK rullar upp ett fint anfall i minut 9 som medför en hörna som sedan blir resultatlös. I spelminut 11 trycker FIK på och anfallet avslutas genom att Runa spelar snett bakåt till Kevin som bredsidar in bollen i nät, 1-0, härligt! Två minuter senare trycker Frövi åter på och bollen spelas in till Höijer som finns i målområdet och är nära att näta själv men spelar snett bakåt, till Johannes, och det kommer en bredsina som placeras in i målvakts högra hörn och det står 2-0. I minut 13 kommer Stene in i straffområdet men avslutande skott blir aldrig farligt pga en halvträff annars bra läge. I spelminut 17 slår Wille M en crossboll av hög klass som medför att Runa kommer loss inne i straffområdets högra sida och Runa gör inget misstag då bollen placeras säkert i mål, 3-0, snacka om bra start för Frövi. Efter Frövis tredje mål ändras matchbilden och man kan säga att matchen blir sönderblåst och det blir mer en kamp en skönspel. Nästa chans är Frövis och det är i minut 19 då Ili dribblar sig loss på vänsterkanten och spelar in bollen mot Kevin som finns i ett bra läge men en tå hos gästerna lyckas avfärda ett bra FIK-läge. Minuten senare fälls Kevin precis utanför straffområdslinjen. Kevin tar själv frisparken som knorras mot mål men boll strax över ribban. I matchminut 22 gör Stene ett instick i boxen som medför att Ludde rusar ut och i duell men en Stene-spelare så blåser domaren straff. Ludde får sig en smäll i ansiktet i duellen som medför omplåstring och när Ludde är på benen läggs straffen. Ludde är som en Tiger i mål och gör en kvalificerad räddning och inget mål för Stene på straffen. I minut 24 får Höijer bollen på högerkanten och sätter fart och spelar sedan in bollen till Kevin men avslutande skott räddas. Erik slår en djupledsboll mot Runa när klockan visar 26 men målvakt är med och rusar ut och avvärjer ett bra FIK-läge. I minut 34 testar Stene ett skott som Ludde räddar med fötterna. En Stene-spelare drar på sig ett gultkort i minut 38 efter en tuff kapning av Wille A. Sista fem av första skapar FIK två hörnor men båda blir resultatlösa så efter 45 spelade leder FIK med 3-0.
I första spelminuten i andra dribblar Erik förbi två spelare i Stene och är på väg att komma fri med målvakt men i sista steget lyckas gästerna rädda upp situationen. I spelminut 48 gör FIK ett instick i boxen som spelas mot Runa, målvakt rusar ut och hinner fånga bollen och krockar sedan med Runa som får gult i duellen. Spelet blir avblåst några minuter för behandling av gästerna målvakt. I minut 59 reducerar Stene till 3-1 efter ett skott inne i straffområdets högra kant. Efter målet har gästerna en period med bra spel men ingar klara målchanser. Kevin kommer loss på vänsterkanten och testar ett skott från ett fint läge men bollen går en bit utanför. I minut 71 slår Höijer en fin crossboll som medför att Runa sedan lyfter bollen mot mål men Stene lyckas rädda till hörna. Minuten senare gör gästerna ett instick i straffområdet men Ludde i FIK-målet är med och rusar ut. Det är mycket kamp ute på planen där FIK står upp bra mot ett Stene som spelar "tufft". Med 8 minuter kvar av matchen placerar Eliott bollen i mål, efter framspel av Kevin, men tyvärr var Eliott offside så inget mål. FIK skapar några fina offensiva högeranfall som avslutas med inspel från Höijer men inga mål. I slutet av matchen lyckas Stene reducera till 3-2 efter ett inspel från högerkanten som sedan hamnar på vänsterkanten och via ett pass snett bakåt placeras bollen i nät från nära håll. Det är Frövi som skapar de sista anfallen i matchen men inga fler mål.
En härlig 3-2 seger i en tuff kamp mot ett Stene IF som inte kommer vika ned sig i femman.